Ibiškový teplý nebo studený čaj, ocení především diabetici. Je totiž přirozeně sladký i bez přidání sladidel a mohou ho tak pít zcela bez obav. Jedná se o jeden z nejlepších a nejchutnějších bylinných nápojů s mnoha benefity. Více
Sušené květy ibišku nejčastěji slouží k přípravě aromatického čaje s jemnou sladko-kyselou chutí, relaxačními účinky a krásnou sytě červenou barvou.
Vlastnosti a výhody: Ibišek je bylina, které se daří v tropech a subtropech celého světa. Jeho dužnaté červené kalichy mají kyselou chuť a používají se na přípravu horkých i studených nápojů a sirupů. Jsou ceněny kvůli vysokému obsahu vitamínů (obzvláště vitamínu C), minerálních látek a antioxidantů.
Použití: Květ ibišku se používá k přípravě horkého i studeného čaje.
Postup přípravy: Na přípravu nálevu zalejte 1 lžičku 1/4 l vroucí vody a nechejte louhovat po dobu 10 minut. Pro nejlepší účinky čaj připravujte vždy čerstvý.
- Administrativní zařazení: Bylina
- Složení: Ibišek květ 100 %
- Země původu: Egypt
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovu uzavíratelné sáčky "Doypack"