Xylitol je sladidlo získané z březové kůry, které má široké využití. Oslaďte si váš oblíbený nápoj nebo použijte xylitol při pečení a vaření. Jeho nespornou výhodou je nižší energetická hodnota (o 40 % méně než řepný cukr) a příjemná chuť bez tzv.konečku. Více
Xylitol je sladidlo v sypké formě, které má stejnou sladivost i velmi podobnou chuť jako běžný cukr. Potěší vás o 40 % nižší energetickou hodnotu a nízkým glykemickým indexem oproti jiným sladidlům. Navíc nezvyšuje pravděpodobnost vzniku zubního kazu. Je vhodný ke slazení nápojů i pokrmů, domácích koláčů a dezertů.
Xylitol se získává z kůry bříz, které rostou ve finských lesích již od roku 1975. Je znám pod ochrannou známkou XIVIA®, která díky udržitelnému zpracování na principech cirkulární ekonomiky snižuje dopad na životní prostředí. Xylitol z březové kůry je výrazně kvalitnější než xylitol získávaný z kukuřice.
- Administrativní zařazení: Náhradní sladidla
- Složení: Xylitol březový E967 100 % (krystalický)
- Výrobek může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.
- Upozornění: Při nadměrné spotřebě může vyvolat projímavé účinky, dodržujte doporučené dávkování. Xylitol je toxický pro psy a další domácí zvířata (kromě primátů).
- Země původu: Finsko
- Skladování: Skladujte při pokojové teplotě, na suchém a tmavém místě.
- Balení: Znovu uzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Doporučené dávkování
Pro dospělé je max. doporučený příjem 10 g /den (6 lžic) a pro děti do 12 let do 5 g /den (3 lžíce). Nedoporučuje se dětem do jednoho roku. Při vyšších dávkách (nad 20 g/den) může působit projímavě.
Výživové údaje na 100 g |
|
Energetická hodnota: |
1 005 kJ / 240 kcal |
Tuky: |
0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0 g |
Sacharidy: |
99,8 g |
z toho cukry: |
0 g |
Vláknina: |
0 g |
Bílkoviny: |
0 g |
Sůl: |
0,1 g |
Výrobce:
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích věnujeme nejvyšší péči. Předpisy a nařízení pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu.