Přemýšlíte, na které ořechy máte největší chuť? Dejte si je všechny najednou! Ořechová směs loupaných i neloupaných mandlí, kešu, pekanů, para a lískových ořechů tvoří neodolatelnou kombinaci. Více
Směsi oříšků si sami vyrábíme průběžně v malých šaržích tak, aby Vám přišli v co nejčerstvější podobě. Dáváme si velmi záležet na kvalitě a do směsí přidáváme pouze oříšky, které balíme i samostatně jako exkluzivní produkt. Ořechovou směs můžete mlsat jen tak samotnou, přidat ji do ranního müsli či kašičky nebo použít na pečení a vaření. Přidáním Vašeho oblíbeného druhu sušeného ovoce si ze směsi oříšků můžete vytvořit Vaši osobní směs ořechů a ovoce na cesty, do práce nebo na mls.
Mandle loupané i neloupané (USA, Španělsko) jsou známé ořechy, ale mnoho lidí nezná jejich plný potenciál. Mandle jsou prospěšné nejen našemu mlsnému jazýčku, ale i našemu zdraví. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin (15-30%) a nenasycených mastných kyselin (40-50%). Najdete v nich také spoustu vlákniny a vitamínů B1, B2, B3, B6 a E. Jsou bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu. V neposlední řadě obsahují glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Kešu ořechy (Indie) jsou výborným zdrojem bílkovin. Oříšky jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.
Lískové oříšky (Gruzie) jsou velmi známý a oblíbený druh ořechů v Evropě, a to především u dětí. Jsou výborné, lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené obzvláště u sportovců.
Para ořechy (Bolívie) rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny jak pro svou lahodnou chuť, tak pro svou výživovou hodnotu. Obsahují obrovské množství zdravých mononenasycených mastných kyselin. Jsou přírodním zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů. Známé jsou především pro svůj pozoruhodně vysoký obsah selenu, sto gramů para nám poskytne až 3485 % doporučené denní dávky tohoto stopového prvku.
Pekany (USA) jsou velmi chutné oříšky, vzhledem připomínají české vlašáky. Obsahují až 10 % bílkovin a navíc jsou pekany bohatým zdrojem provitaminu A, vitaminu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Pouhých pět pekanových ořechů obsahuje asi šestinu doporučené denní dávky zinku.
Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody - naturální, v různém poměru
Složení: Mandle jádra natural 25 %, jádra lískových ořechů 21 %, mandle jádra loupané 21 %, jádra kešu ořechů 21 %, jádra para ořechů 7 %, jádra pekanových ořechů 5 %.
Může obsahovat arašídy, jiné ořechy, sezam, SO2.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Vyrobeno v ČR
Balení: sáček nebo tubus
Nutriční hodnoty / 100 g |
|
Energetická hodnota: |
2546 kJ / 610 kcal |
Tuky: |
51,5 g |
z toho nasycených: |
5,2 g |
Sacharidy: |
19,4 g |
z toho cukry: |
3,9 g |
Bílkoviny: |
16,1 g |
Vláknina: |
7,5 g |
Sůl: |
0 g |