Čerstvé mandle šetrně zbavené slupky doplní Váš jídelníček o zdravou dobrotu plnou bílkovin, vlákniny, vápníku, zinku a antioxidantů. Více
Vhodné do pečení, ořechových směsí a k přímé spotřebě. Osolené, lehce orestované a na některém z našich ochucených olivových olejů Cretan Farmers, vám odhalí novou dimenzi lahodných chutí.
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vápníku, zinku, antioxidantů a díky lahodné nasládlé chuti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. V mandlích najdeme více než 50 % tuků. Skládají se především ze zdraví prospěšných mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k nejbohatším na proteiny - najdeme v nich téměř 20 % bílkovin! Obsahují jen asi 18 % sacharidů, proto je vhodné je doplňovat sušeným ovocem.
Mandle se dají využít na nespočet způsobů. Obvykle je všichni rádi mlsáme jen tak samotné nebo v kombinaci s dalšími ořechy a sušeným nebo čerstvým ovocem. Mají ale obrovské využití v teplé i studené kuchyni. Často se používají při pečení cukroví a obzvláště dobře chutnají v závinech. Také je můžeme přidat do smoothie, udělat si z nich domácí ořechové máslo nebo je přihodit na pánev k masu.
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Jádra mandlí loupaná 100%
- Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, oxidu siřičitého nebo sezamu.
- Země původu: USA, Španělsko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Nutriční hodnoty / 100 g |
|
Energetická hodnota: |
2671 kJ / 638 kcal |
Tuky: |
52 g |
z toho nasycených: |
4 g |
Sacharidy: |
19,2 g |
z toho cukry: |
4,8 g |
Bílkoviny: |
18,3 g |
Sůl: |
0,02 g |