Řecké olivové oleje a olivy - Litry - 750 ml
Lucka Vondráčková: "Olivové oleje od naturbites.cz opravdu skvěle chutnají a nádherně voní. Jakýkoliv salát si už bez nich nedokážu představit. S ochucenými olivovými oleji Cretan Farmers připravíte rychle úžasné saláty nebo marinády na maso a zeleninu. Je to mňamka."
Výroba olivového oleje patří na Krétě mezi dovednosti, dovedené za tisíce let místními farmáři k naprosté k dokonalosti.
Olivový olej z Kréty je proto považován za nejlepší na světě.
- Nabízíme olivový olej vynikající chuti a nejvyšší kvality, včetně oleje v kvalitě BIO.
- Námi nabízený olej je zásadně jednodruhový, z oliv odrůdy Koroneiki.
- Špičková kvalita za výbornou cenu, díky odběru přímo od farmáře.
Spolu s olejem nabízíme i další výrobky, jako ochucené extra panenské olivové oleje na různé použití, vakuově balené ochucené olivy, kořenící směsi nebo mořskou sůl.
Jak se rodí na Krétě náš špičkový extra panenský olivový olej
Pravidelná setkávání rozvětvených krétských rodin jsou zde na ostrově od nepaměti důležitou součástí místního života. Často bývají veselá, spojená s oslavami narozenin, jmenin, nebo i náboženských svátků. Při jedné takové sešlosti rodiny Halabalaki v roce 2015 vznikl při debatě o rodinných zdrojích nápad, neprodávat nadále své sklizené olivy do místních výkupen, ale využít je výhradně k výrobě vlastního, co možná nejkvalitnějšího, olivového oleje. A vize, začít dělat věci postaru, poctivě a správně tak, jak to dělalo nejméně šest generací jejich předků, byla na světě. Dvacet mladých lidí z jedné rodiny se rozhodlo začít podnikat a navázat tak na bohaté zkušenosti svých rodičů a prarodičů. Založili rodinnou firmu s názvem Cretan Farmers. Dnes obhospodařují padesát tisíc stromů místní odolné, a vysoce ceněné odrůdy, koroneiki v sadech, které se nachází převážně v úrodné Mesarské nížině na jihu Kréty. Tam jsou pro pěstování oliv ideální podmínky, umožňující růst a dozrávání oliv bez nadměrného stresu způsobeného suchem nebo škůdci. Plody se pak farmářům každoročně odměňují velmi nízkou kyselostí, skvělých 0.2 %. Zdejší klima, kvalitní půda, vzduch nasycený mořskou solí a 300 slunečných dnů v roce, je tak důležitým faktorem ovlivňujícím kvalitu a chuť výsledného produktu. Přidá-li se k tomu šetrné zacházení při zpracování a distribuci, moderní, vždy pečlivě čisté, nerezové plnící zařízení a trochu podnikatelského štěstí, není divu, že výsledkem je jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších extra panenských olivových olejů na světě.