Vlašské ořechy jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Výběr, 80% půlek. Sklizeň je z roku 2024. Více
Vlašské ořechy, sušená jádra-výběr 500 g, NaturBites
Vlašské ořechy jsou výbornou pochoutkou pro malé děti i dospěláky. Protože jsou již vyloupané, můžete je mít vždy po ruce a pochutnat si tak na zdraví prospěšné svačině. 80 % obsahu tvoří celé půlky, které můžete použít na ozdobení doma vytvořených dezertů nebo do domácí granoly. Menší kousky pak nasypte na ranní kaši a použijte jako posyp na ovocné i zeleninové saláty. Pokud rádi pečete, rozemleté vlašáky jsou skvělé jako přísada do sladkých těst a také jako náplň do koláčů, buchet, rolád a závinů.
Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají příznivý vliv na činnost mozku. Mozek se, stejně jako vlašský ořech, skládá převážně z tuků, a navíc se ořechům až nápadně podobá. Najdete v nich také vlákninu, bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Ve srovnání s ostatními ořechy jsou vlašáky nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů. Výskyt polyfenolů, ALA omega-3, hořčíku a argininu v těchto ořechách jistě ocení každý zastánce zdravého životního stylu. Nízký obsah sacharidů zase ocení zejména diabetici, a vysoký poměr zdravých tuků a bílkovin, sportovci.
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Vlašské ořechy 100 %
- Může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, sezamu a siřičitanů.
- Země původu: Slovensko, Ukrajina, USA
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Výživové údaje na 100 g |
|
Energetická hodnota: |
2 954 kJ / 705 kcal |
Tuky: |
65 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
6 g |
Sacharidy: |
14 g |
z toho cukry: |
1,1 g |
Vláknina: |
7 g |
Bílkoviny: |
15 g |
Sůl: |
0,025 g |