Vlašské ořechy, sušená jádra-výběr 500 g, NaturBites

Cena
159 Kč

Výrobce

Kód produktu
ON0898

Skladem
ks

Vlašské ořechy jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Výběr, 80% půlek. Sklizeň je z roku 2024. Více

Vlašské ořechy, sušená jádra-výběr 500 g, NaturBites

Vlašské ořechy jsou výbornou pochoutkou pro malé děti i dospěláky. Protože jsou již vyloupané, můžete je mít vždy po ruce a pochutnat si tak na zdraví prospěšné svačině. 80 % obsahu tvoří celé půlky, které můžete použít na ozdobení doma vytvořených dezertů nebo do domácí granoly. Menší kousky pak nasypte na ranní kaši a použijte jako posyp na ovocné i zeleninové saláty. Pokud rádi pečete, rozemleté vlašáky jsou skvělé jako přísada do sladkých těst a také jako náplň do koláčů, buchet, rolád a závinů.

Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají příznivý vliv na činnost mozku. Mozek se, stejně jako vlašský ořech, skládá převážně z tuků, a navíc se ořechům až nápadně podobá. Najdete v nich také vlákninu, bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Ve srovnání s ostatními ořechy jsou vlašáky nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů. Výskyt polyfenolů, ALA omega-3, hořčíku a argininu v těchto ořechách jistě ocení každý zastánce zdravého životního stylu. Nízký obsah sacharidů zase ocení zejména diabetici, a vysoký poměr zdravých tuků a bílkovin, sportovci. 

  • Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
  • Složení: Vlašské ořechy 100 %
  • Může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, sezamu a siřičitanů.
  • Země původu: Slovensko, Ukrajina, USA
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

2 954 kJ / 705 kcal

Tuky:

65 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

6 g

Sacharidy:

14 g

z toho cukry:

1,1 g

Vláknina:

7 g

Bílkoviny:

15 g

Sůl:

0,025 g