Skořice pravá cejlonská z Madagaskaru krásně voní a leště lépe dochucuje. Vyzkoušejte ji přidat do bílého jogurtu, má totiž prohřívací účinky na organizmus a vyváží tak ochlazující účinky jogurtu. Více
Mnoho dalších benefitů přináší spojení pravé cejlonské skořice s některým z našich jedno druhových medů s nízkým glykemickým indexem. V kombinaci s akátovým, pomerančovým nebo citrusovým medem značek WOODLAND nebo MELIGYRIS, si jí mohou dovolit i diabetici nebo osoby na med alergické.
Vlastnosti a výhody: Skořice je vlastně aromatická kůra tropického stromu skořicovníku. Skořice je velmi zdravý druh koření, ale je potřeba ji pečlivě vybírat, existují totiž dva druhy. Cejlonská, která se pěstuje na Srí Lance, Madagaskaru, v Indii, Brazílii a v Karibiku nebo její příbuzné, už ne tolik zdravé, druhy pocházející z Číny, Vietnamu nebo Indonésie.
Použití: Skořice má široké využití zejména co se sladkých pokrmů, dezertů a sladkého pečiva týče. Nesmí chybět v zavařeném ovoci a o Vánocích si ji vychutnáme ve svařeném víně a v cukroví. Výborně chutná přidaná do bílého jogurtu s čerstvým ovocem.
- Administrativní zařazení: Koření
- Složení: Skořice (cinnamomum verum) 100%
- Země původu: Madagaskar
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Potravinové sáčky